top of page

di 08 okt

|

Westerlo

Creatief met Paddenstoelen

Tijdens deze praktijkworkshop neem ik je mee naar één van de schaarse beukenbossen in de regio.In dit oude bos groeien diverse paddenstoelen zoals de voor beukenbossen karakteristieke porseleinzwam die zich vanwege zijn doorschijnendheid uitstekend leent voor creatieve beelden.

Creatief met Paddenstoelen
Creatief met Paddenstoelen

Tijd en locatie

08 okt 2024, 10:00 – 16:00

Westerlo

Gasten

Over het evenement

Wie aan de herfst denkt, denkt aan paddenstoelen! En als het net geregend heeft en de karakteristieke boslucht hangt in de lucht, dan gaat het hart van een natuurfotograaf sneller kloppen. Paddenstoelen vormen een prachtig onderwerp om in alle rust te experimenteren. Met verschillende brandpunten en composities, maar ook door gebruik te maken van de herfsttinten en van, al dan niet natuurlijk, licht.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze praktijkworkshop neem ik je mee naar een stukje beukenbos in de buurt van Westerlo. In dit oude bos groeien diverse paddenstoelen zoals de vliegenzwam en de tonderzwam. Maar natuurlijk ook de voor beukenbossen karakteristieke porseleinzwam. De tere porseleinzwam leent zich vanwege zijn doorschijnendheid uitstekend voor het maken van creatieve en sprookjesachtige beelden indien je gebruik maakt van het zonlicht. Maar wanneer het licht zich op een grauwe dag minder laat zien, kun je met behulp van een flitser of een zaklamp (LED of gloeilamp) heerlijk experimenteren.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is zowel geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden als voor gevorderde fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie. Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp. Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

Wat moet je meenemen?

- (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera

- macro-, tele- en/of zoomobjectief

- eventueel een converter of tussenringen

- statief, monopod en/of rijstzak

- flitser, zaklamp en reflectiescherm (indien beschikbaar)

- stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)

- lunchpakket en drinken

Locatie

Regio Westerlo (B) (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

Datum 2024 

dinsdag 8 oktober

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Aantal deelnemers

minimaal 4

maximaal 6

Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Prijs

€ 75,00 over te schrijven op BE62 1325 5446 3761 op naam van Katrien Meeusen Fotografie met vermelding van de workshop.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page