top of page

vr 21 jun

|

Helgoland (D)

Fotografiereis Helgoland zomer 1 VOLZET!

Samen met mijn collega Peter Lambrichs kan je mee naar prachtige plekken op Helgoland en Düne waar we tijdens de mooiste uren van de dag zowel Jan van Genten als Kegelrobben zullen fotograferen. Deze fotoreis levert niet alleen prachtige beelden op maar ook een schat aan bruikbare informatie!

Fotografiereis Helgoland zomer 1   VOLZET!
Fotografiereis Helgoland zomer 1   VOLZET!

Tijd en locatie

21 jun 2024, 08:00 – 24 jun 2024, 20:00

Helgoland (D)

Over het evenement

Boeken van deze reis kan via de website van mijn collega (www.peterlambrichs.nl)

                                                                           AANMELDEN

Informatie

Helgoland is een eiland gelegen in de “Duitse bocht”, zo'n 70 km uit de Duitse kust. Het kleine autovrije eiland heeft een oppervlakte van slechts 1,7 km2 en telt ongeveer 1.300 inwoners. Helgoland staat vooral bekend om zijn roodgekleurde rotskust die 61 meter hoog uit zee omhoog rijst. In mei-juni nesten hier veel soorten zeevogels waaronder een grote kolonie Jan van Genten.

Naast Helgoland ligt het kleine strandeiland Düne. Op dit eiland leven o.a. grijze zeehonden en kegelrobben, maar hier kunnen ook scholeksters en eidereenden worden waargenomen en gefotografeerd.

Tijdens deze fotoreis neem ik je mee naar een aantal prachtige plekken op Helgoland en Düne waar we tijdens de mooiste uren van de dag zullen fotograferen. Dit betekent dat we van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op stap kunnen/zullen zijn. Het zijn intensieve, maar fantastische dagen.

Maar natuurlijk zullen we ook genieten van de Duitse gastvrijheid en van de culinaire bijzonderheden van het eiland.

Programma

We treffen elkaar op vrijdagochtend in Cuxhaven (indien mogelijk proberen we vanuit Nederland te carpoolen om zo kosten en milieu te sparen). Per boot wordt vervolgens de overtocht naar Helgoland gemaakt (ca. 2½ uur) en nadat we de spullen naar de kamer gebracht hebben gaan we naar de kliffen voor de eerste ontmoeting met de jan-van-genten.

Om het maximale uit de reis te halen is het programma voor de zaterdag en zondag flexibel. De natuur laat zich immers niet regisseren en door qua locaties en tijden flexibel te blijven kan optimaal worden geprofiteerd van licht- en weeromstandigheden en tegemoet worden gekomen aan de wensen van de groep. Maar vanzelfsprekend staan de jan-van-genten en de zeehonden/kegelrobben op het programma!

Nadat we op maandagochtend de koffers hebben ingepakt zullen we een laatste bezoek brengen aan de jan-van-genten of aan de zeehonden. In de namiddag zullen we weer aan boord gaan van de boot die ons zal terugbrengen naar Cuxhaven.

Tijdens deze reis zijn we dus twee halve en twee hele dagen op Helgoland/Düne. Hierdoor krijgt iedereen volop de gelegenheid om op Helgoland de jan-van-genten en op Düne de zeehonden en kegelrobben te fotograferen. Allemaal vanaf geringe afstand en desgewenst ook bij ochtend- en/of avondlicht.

We verblijven in een Gästehaus waar alle deelnemers de beschikking hebben over een eigen kamer. 's Avonds zullen we eten in een gezellig restaurantje. Op dat moment zullen we ook de dag nabespreken en het programma voor de volgende dag bespreken.

Voor wie is deze fotoreis bedoeld?

Deze fotoreis is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Tijdens de verschillende workshops zal vooral aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte. Daarnaast zullen we ons natuurlijk ook bezig houden met vliegbeelden.

Door mijn jarenlange ervaring zullen we op de juiste momenten op de mooiste plekken aanwezig zijn en door de geringe groepsgrootte zal de fotografische begeleiding worden afgestemd op het ervaringsniveau en de leerdoelen en wensen van de afzonderlijke deelnemers.

Hierdoor levert deze fotoreis niet alleen prachtige beelden op, maar ook bruikbare informatie die je bij thuiskomst kunt inzetten.

Reisperiode 2024

vrijdag 21 t/m maandag 24 juni

Aantal deelnemers

- minimaal  4

- maximaal  6

Prijs

€ 650,00 (op basis van een eigen kamer!)

Inbegrepen

- overtocht Cuxhaven - Helgoland (incl. koffertransfer Cuxhaven - Gästehaus Helgoland)

- drie overnachtingen in een Gästehaus op basis van comfortabele kamers (met wc, douche en TV), inclusief toeristenbelasting en ontbijtbuffet

- overtocht Helgoland-Düne

- reisbegeleiding &   4 dagen fotografieworkshops

Niet   inbegrepen

- reiskosten naar en parkeergeld in Cuxhaven

- lunches en diners

- overige consumpties

- uitgaven van persoonlijke aard

- reis- en annuleringsverzekering

Deel dit evenement

bottom of page