top of page

vr 30 aug

|

Opaalkust (F)

Fotografiereis Opaalkust

Met de prachtige stranden en de indrukwekkende kliffen heeft de Franse Opaalkust voor fotografen, in alle jaargetijden en bij alle weersomstandigheden iets te bieden. Samen met collega Peter Lambrichs neem ik je tijdens de mooiste uren van de dag mee naar een aantal fotogenieke plaatsen!

Fotografiereis Opaalkust
Fotografiereis Opaalkust

Tijd en locatie

30 aug 2024, 14:00 – 02 sep 2024, 14:00

Opaalkust (F)

Gasten

Over het evenement

Met de prachtige stranden en de indrukwekkende kliffen heeft de Opaalkust, de kuststreek tussen Calais en Boulogne-sur-Mer, voor fotografen in alle jaargetijden en bij alle weersomstandigheden iets te bieden.

Het gebied staat vooral bekend om haar imposante kalkkliffen: Cap Blanc-Nez en Cap Gris-Nez. Maar ook de gevarieerde keien- en zandstranden, de mosselbanken, de pittoreske vissersdorpen en de indrukwekkende vergezichten zorgen er, samen met het licht dat met de zee mee verandert, voor dat deze regio geliefd is bij fotografen.

Tijdens deze 4-daagse fotoreis nemen wij je mee naar een aantal zorgvuldig uitgezochte fotogenieke plekken aan de Opaalkust waar we tijdens de mooiste uren van de dag zullen fotograferen. Dit betekent dat we van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat op stap kunnen/zullen zijn. Het zijn intensieve, maar fantastische dagen.

Programma

We treffen elkaar vrijdagmiddag en gaan na een korte introductie direct op pad voor een eerste bezoek aan één van de vele mooie stranden.

Om het maximale uit de reis te halen is het programma voor de dagen flexibel. De weersomstandigheden laten zich immers niet regisseren en door qua locaties en tijden flexibel te blijven, kan niet alleen optimaal worden geprofiteerd van licht- en weeromstandigheden, maar ook rekening worden gehouden met de getijden. Door het grote verschil tussen eb en vloed, wordt je op de stranden van de Opaalkust namelijk al snel verrast/ingesloten door de opkomende zee.

Vanzelfsprekend zullen we iedere dag meerdere van de zorgvuldig uitgezochte locaties bezoeken waarbij we ook tegemoet komen aan de wensen van de groep.

Tijdens deze reis zijn we dus drie hele dagen aan de Opaalkust. Hierdoor krijgt iedereen volop de gelegenheid om het maximale uit deze reis te halen. Allemaal op geringe afstand van de verblijfslocatie. En uiteraard ook tijdens zonsopkomst en zonsondergang!

We verblijven op een centraal gelegen locatie op basis van tweepersoonskamers (eenpersoonskamers zijn beperkt beschikbaar). 's Avonds zullen we eten in een van de gezellige restaurantjes in de buurt en dan zullen we ook de dag nabespreken en gezamenlijk het programma voor de volgende dag samenstellen.

Voor wie is deze fotoreis bedoeld?

Deze fotoreis is geschikt voor iedereen met een (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera. Tijdens het fotograferen zal onder andere aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het werken op basis van lange sluitertijden, het creatief inzetten van het aanwezige licht en het gebruik van filters. Tijdens de reis kan gebruik worden gemaakt van een assortiment Filters dat door Benro ter beschikking wordt gesteld.

Door onze ervaring zullen we op de juiste momenten op de mooiste plekken aanwezig zijn en door de geringe groepsgrootte kan de fotografische begeleiding worden afgestemd op het ervaringsniveau, de leerdoelen en de wensen van de afzonderlijke deelnemers.

Hierdoor levert deze fotoreis niet alleen prachtige beelden op, maar ook bruikbare informatie die je bij thuiskomst kunt inzetten.

Reisperiode 2024

30 augustus-2 september

Aantal deelnemers

- minimaal 3

- maximaal 6 tot 8 personen (afhankelijk van de kamerindeling)

Prijs

€ 665,00 (toeslag eenpersoonskamer € 167,50)

Inbegrepen

- drie overnachtingen op basis van comfortabele tweepersoonskamers (incl. ontbijt)

- vervoer ter plaatse (carpoolen)

- reisbegeleiding en 4 dagen fotografieworkshops

Niet inbegrepen

- reiskosten naar de verblijfslocatie

- lunches, diners en overige consumpties

- uitgaven van persoonlijke aard

- reis- en annuleringsverzekering

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page