top of page

di 07 mei

|

Dessel

Vogelhutfotografie (1)

Vogels zijn over het algemeen erg schuw en naast kennis over het gedrag van een vogelsoort heb je voor het fotograferen van vogels in hun natuurlijke omgeving vaak ook veel geduld nodig. Dan is een schuilhut ideaal om aan de slag te gaan.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Vogelhutfotografie (1)
Vogelhutfotografie (1)

Tijd en locatie

07 mei 2024, 08:00 – 16:00

Dessel

Gasten

Over het evenement

Informatie

Vogels zijn over het algemeen erg schuw en naast kennis over het gedrag van een vogelsoort heb je voor het fotograferen van vogels in hun natuurlijke omgeving vaak ook veel geduld nodig. Maar niet iedereen beschikt over de noodzakelijke kennis en de nodige tijd om succesvol te zijn bij het fotograferen van vogels in de vrije natuur.

In dat geval biedt een vogelhut uitkomst! Doordat je vanuit een vogelhut niet zichtbaar bent voor de vogels, levert jouw aanwezigheid geen stress op voor de vogels en zullen ze niet alleen dichtbij komen, maar ook natuurlijk gedrag vertonen.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze praktijkworkshop krijg je de gelegenheid om vanuit een vogelhut verschillende vogelsoorten in een natuurlijke setting te fotograferen.

Er zal aandacht worden besteed aan het fotograferen bij beperkt licht en het juist toepassen van de belichtingsdriehoek (diafragma, sluitertijd, ISO) bij deze lichtomstandigheden. Ook het kiezen van de juiste sluitertijd bij het fotograferen van bewegende onderwerpen zal aan de orde komen. Daarnaast zullen we natuurlijk ook stilstaan bij het feit dat beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht en het gebruik maken van de voor- & achtergrond het verschil kunnen maken tussen een goede foto en een aansprekend beeld.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die kennis wil maken met het fotograferen vanuit een vogelhut, maar daarnaast ook de nodige kennis wil opdoen over het maken van aansprekende beelden van vogels in hun natuurlijke omgeving.

Wat moet je meenemen?

- spiegelreflexcamera of systeemcamera

- teleobjectief of zoomobjectief met bereik van minimaal 300 mm

- teleconverter (indien beschikbaar)

- afstandbediening

- rijstzak (desgewenst kun je een grondstatief of groundplate lenen waarop een eigen statiefkop of schommelkop gemonteerd kan worden)

- eten en drinken/ donkere kleding

Locatie

Dessel (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

Data 2024 

- dinsdag 7 mei

Tijd

08.00 - 16.00 uur

Bij gelijktijdige aanmelding van twee personen kan overleg ook een andere datum afgesproken worden.

Aantal deelnemers

-  2

Doordat er maar (maximaal) twee deelnemers zijn, kan optimaal rekening worden gehouden met het kennisniveau, de leerdoelen en de wensen van de afzonderlijke deelnemers.

Prijs

€ 115,00 (dit bedrag is inclusief de huur van de vogelhut en eventueel gebruik van grondstatief/groundplate)

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page