top of page

wo 17 apr

|

Lichtaart

Voorjaarsbloeiers (Daslook en Klaverzuring) DATUM gewijzigd!!!

Ook in de Kempen zijn we trots op ons kleinschalig stukje bloemtapijt dat het bos siert in het voorjaar. Niet het paarse tapijt van de boshyacinten maar wel een wit tapijt van klaverzuring. Daslook groeit op dat moment weelderig.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Voorjaarsbloeiers (Daslook en Klaverzuring) DATUM gewijzigd!!!
Voorjaarsbloeiers (Daslook en Klaverzuring) DATUM gewijzigd!!!

Tijd en locatie

17 apr 2024, 10:00 – 16:00

Lichtaart

Gasten

Over het evenement

Informatie

Zodra in het voorjaar de temperatuur weer stijgt, worden de bodems in de bossen plaatselijk bedekt met verschillende voorjaarsbloeiers. Allereerst natuurlijk door het sneeuwklokje, al snel gevolgd door de bosanemoon, de boshyacint en vervolgens ook de daslook en de klaverzuring. We kennen ondertussen de grote trekpleisters, de 'platgelopen' bossen, ... Maar ook in de Kempen zijn we trots op ons kleinschalig stukje bloemtapijt dat het bos siert in het voorjaar. Niet het paarse tapijt van de boshyacinten maar wel een wit tapijt van klaverzuring.  Ook daslook groeit op dat moment weelderig en met een beetje geluk zijn de, in kleine getale aanwezige, boshyacinten nog niet uitgebloeid. Laat je verrassen door dit 'stukje geluk' in de Kempense bossen.

Wat gaan we doen?

De workshops vindt plaats in een stukje van het Koningsbos waar we deze bloemen, op een verantwoorde wijze, sfeervol in beeld kunnen brengen. Op de locatie hebben we ruim de tijd om de voorjaarsflora op basis van verschillende invalshoeken in beeld te brengen; van overzichtsbeelden tot close-up en creatieve benaderingen.

Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.

Wat moet je meenemen?

- (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera

- macro-, tele- en/of zoomobjectief

- eventueel een converter of tussenringen

- statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)

- stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)

- lunchpakket en drinken

Locatie

Omgeving Lichtaart (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

Data 2024 

- woensdag 17 april

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 4

- maximaal 6

Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Prijs

€ 75,00

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page