top of page

wo 05 jun

|

Geel

Wilde orchideeën

Orchideeën, een lust voor het oog! Wil jij leren hoe je hun prachtige kleuren en de bijzondere bloembouw creatief in beeld kan brengen?

Wilde orchideeën
Wilde orchideeën

Tijd en locatie

05 jun 2024, 10:00 – 16:00

Geel

Gasten

Over het evenement

In de Benelux komen zo'n dertigtal orchideeënsoorten voor. De meeste soorten zijn bedreigd en sommige zijn zo zeldzaam dat ze tot de beschermde soorten horen.

Ook in de Belgische Kempen kunnen we ze terug vinden, geen grootschalige hoeveelheden maar voldoende om mooie beelden te maken. 

Wat gaan we doen?

We gaan naar een plek waar we een aantal orchideeënsoorten op een verantwoorde wijze in hun natuurlijke habitat sfeervol in beeld kunnen brengen.

Tijdens de workshop zal vooral ook aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de voor- en achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.

Wat moet je meenemen?

- (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera

- macro-, tele- en/of zoomobjectief

- eventueel een converter of tussenringen

- statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)

- stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)

- lunchpakket en drinken

Locatie

Geel (nadere informatie volgt na definitieve aanmelding)

Data 2024 

- woensdag 5 juni

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 2

- maximaal 4

Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Prijs

€ 75,00

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page