top of page

Uit mijn comfortzone door landschappen te fotograferen in Limburg

Bijgewerkt op: 4 jun.

Iedereen die mij een beetje kent of volgt, weet dat ik vooral graag de natuur fotografeer. Dat gaat van bloemen, planten en dieren en dan liefst ook nog wilde dieren.

Een beetje op de achtergrond geraakt, was de landschapsfotografie. Hoewel ik enorm kan genieten van beelden van collega's, vind ik het zelf toch altijd eerder een opgave om landschappen mooi en natuurlijk weer te geven.

Dus schreef ik me in bij collega Peter Lambrichs voor de workshop Limburgs Heuvellandschap. Landschappen fotograferen in Limburg, heuvels zijn al net wat boeiender dan het vlakke kempische landschap waar ik woon.

Op 20 april 2024 trok ik dan ook naar Epen in Nederland. Daar gingen we in de

voormiddag aan de slag met de typische vakwerkhuisjes die je daar terugvindt.

Vanuit een mooie locatie, een hoogstamboomgaard in bloei, hadden we een prachtig zicht over de vallei van de Geul.Vervolgens daalden we af richting De Geul waar ik getracht heb om de verschillende elementen in de omgeving in één beeld te combineren zijnde de dorpjes, de heuvels, de dorpjes en de typische maretakken.


Na een modderig vervolg staken we het water over en stopten we bij een veld met mooie kleurschakeringen en lijnen, wat bomen op de top en een dreigende lucht. Door het hoge gras en de de paardenbloemen heen ...

In het veld kon ik het niet laten om even met de paardenbloemen aan de slag te gaan. Een minilandschapje zeker ((;

twee paardenbloemen in het gras

Het was een heel wisselvallige dag met de nodige regenbuien maar toen we bij een mooie solitaire boom uitkwamen, brak het wolkendek open en werden we getrakteerd op prachtige luchten.


De kers op de taart kwam echter pas helemaal op het einde van de workshop. We stonden terug aan de parkeerplaats en net daar kregen we het mooiste licht van die dag. Snel de camera terug bovengehaald en helemaal gelukkig met die laatste beelden.


Een fijne leerrijke workshop met veel aandacht voor persoonlijke begeleiding op een prachtige locatie.

Wil je hier ook een keer van genieten, kijk dan op www.peterlambrichs.nl voor deze en/of andere fotografieworkshops.


1 Comment


Mooie samenvatting van deze prachtige dag, Katrien.

Niet in de laatste plaats door de fraaie beelden die een hele goede weergave vormen van de uitgebreide mogelijkheden die het Zuid-Limburgse heuvellandschap te bieden heeft voor landschapsfotografie.

Like
bottom of page